(4232) Santa Eulalia en blote billen

MW portugalIn de omgeving waar we nu verblijven zijn een resort, een hotel, een straat en een strand vernoemd naar Santa Eulalia, de heilige Eulalia

Eulalia van Mérida (292 – 10 december 304) is een katholieke heilige.
Ze werd geboren in Mérida, in het huidige Spanje, toen behorend tot het Romeinse Rijk. Haar ouders – van kennelijk goede komaf – waren christenen en zijzelf werd dan ook christelijk opgevoed. In haar jeugdjaren beleefde – onder invloed van keizer Diocletianus – de christenvervolging een hoogtepunt. Hij verordonneerde dat iedereen die zich niet hield aan het offeren aan de Romeinse goden, gevangengenomen moest worden en de doodstraf moest krijgen. Volgens de overlevering riep dit alles bij de nog zeer jonge Eulalia het verlangen op één te worden met haar lijdende geloofsgenoten.

Toen zij 13 jaar oud was, zou ze naar het gerechtshof van Mérida gegaan zijn, waar juist op dat moment onder leiding van stadhouder Dacius een proces gaande was tegen enkele christenen. Bij het gerechtsgebouw aangekomen, zou ze een beeld van een van de Romeinse goden van zijn sokkel getrokken en op de grond gesmeten hebben. Daarop werd Eulalia gearresteerd en gemarteld. Uiteindelijk werd ze in opdracht van Dacius verbrand. Zij heet, onder de heiligen, de jongste van alle martelaren te zijn.
Lees hier meer >>>>>

Vorige week vrijdag gingen we weer een middagje naar het Praia de Santa Eulalia, dat onder aan de voet van de klif ligt waarop het resort is gevestigd. Na een trap van 150 treden ben je op het strand. Toen we richting de ligbedden en parasols liepen passeerden we een aantal dames die op hun buik lagen te genieten van de Portugese zon. Daar zij allen een string droegen keken we tegen flink wat goed gevormde blote billen aan.

Tja . . . toen ik dat zag vroeg ik me af of de dames enig idee hadden wie Santa Eulalia was. Ik vermoedde dat zij in de verste verte niet wisten wie die heilige was en dat zij alleen maar hoopten dat ze snel mooi bruin werden, die blote billen.

IMG_1492

FacebookTwitterGoogle+Delen

Comments are closed.