(4227) We horen nu meer Duits

MW portugalVorig weekend was het Pinksteren en dat betekent ook dat veel Duitsers dan Urlaub hebben. Velen van hen maken dan gebruik van die extra vakantie om de dagen na Pfingsten in het buitenland door te brengen. Op de Franse camping waar wij vele jaren verbleven was in die tijd Duits de voertaal in plaats van het Frans. Er zijn ook Duitsers die naar Portugal uitwijken zo blijkt nu. Vanaf het pinksterweekend hoorden we steeds meer Duits in het zwembad en zagen we ook meer Duitse kinderen.

En of de duvel ermee speelde kwam daags nadat Peter Bosz als trainer een contract tekende bij de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund een Duitse tiener naast mij liggen op een ligbed. Hij spreidde op het ligbed heel keurig een spiksplinternieuw badlaken uit van . . . idd van de Duitse voetbalclub. Ook de tiener sprak uiteraard Duits. We horen nu meer Duits.

IMG_1325

FacebookTwitterGoogle+Delen

Comments are closed.