(4228) Een zeer aardige zwager

MW portugalIk heb jullie hier al laten weten dat ook in mijn tuin de buxusmot heeft toegeslagen. In mijn bericht (4210) Einde van het buxustijdperk heb ik daarover al bericht. Voor dat we naar Portugal vertrokken had ik het daarover nog met mijn zwager. Hij stelde toen voor dat hij tijdens onze vakantie alle aangevreten en besmette buxus wel uit onze tuin zou verwijderen. Toen ik zei dat dat niet nodig was, antwoordde hij: ‘Maar dat is mijn hobby!’ Toen ik instemde, voegde ik er aan toe: ‘Maar dan wil ik wel een foto van je werkzaamheden!’

En daarom vond ik van de week in Portugal een drietal foto’s van mijn tuin in mijn Inbox. Alle buxus was uit mijn voortuin verwijderd. In het begeleidend schrijven schreef mijn zwager: ‘Bij deze enkele foto’s van je nieuwe, rupsvrije tuin. Toen ik de voorste struik uit elkaar haalde kwam er een zwerm van de, bij jou bekende, vlinders uit.’

Ik vond het destijds een vies karweitje, dat zitten wroeten tussen die buxusrupsen en -motten. Mijn zwager heeft nu dat vieze karwei afgemaakt.

Tja . . . ik heb een zeer aardige zwager.

Krentelaar J

FacebookTwitterGoogle+Delen

Comments are closed.