(4226) Grutas e Costa

MW portugalToen we in oktober in Portugal waren stond een boottocht naar de grotten van de kliffenkust van de Algarve bovenaan op ons lijstje. Helaas is het er vanwege de ruwe zee toen niet van gekomen. Mijn conclusie toen was dat we dan nog een keer terug moesten naar de Algarve. Zo gezegd zo gedaan. Voor gisteren hadden we begin van de week  via de receptie van ons vakantieverblijf een boottocht gereserveerd. we hadden een trip van 3 uur bij www.algarexperience.com geboekt. Een schot in de roos. We werden om half 11 op de boot begroet met een glaasje sangria. We hadden een plaats op het Top Dek gereserveerd, zodat we heel goed zicht hadden en mooie foto’s konden maken. Het was een schot in de roos. Prachtig weer, een kalme zee (oceaan) en weinig wind.

Een van de bemanningsleden gaf constant uitleg over datgene wat we zagen. Hij vertelde over de kliffen, de plaatsen en de praia’s die we passeerden. Het was een belevenis die we voor geen goud hadden willen missen. De captain laveerde de boot heel behendig in de uitgesleten grotten van de kliffenkust. In de wanden van de kliffen hadden vele vogels een ruimte gevonden waar ze hadden genesteld. Duiven, meeuwen en zwaluwen fladderden om ons heen. We kwamen af en toe ogen tekort om alles in ons op te nemen. Op de strandjes, zelfs in de grotten, genoten vakantiegangers van al dat bijzondere waar de kust van de Algarve zo bekend om is.

Woorden schieten tekort om al dat moois hier te beschrijven. We hebben drie volle uren op de boot genoten van het begin tot het eind. Op de terugtocht kregen we een glas Prosecco aangeboden op het top-dek en de bemanning en de gasten proosten op de geslaagde trip: Saúde.

Een dag om niet te vergeten daar in de Algarve langs de grotten en de kust, langs grutas e costa.

IMG_1429

FacebookTwitterGoogle+Delen

Comments are closed.