(4218) A little bit

MW portugalEen van de redenen dat we dit jaar (en de komende jaren ???) voor Portugal kozen i.p.v. van Frankrijk was DE TAAL. Fransen spreken alleen maar Frans en in het toeristische gebied de Algarve kun je nagenoeg overal met Engels terecht. Wat heb ik toch vele jaren moeten aanmodderen met mijn gebrekkige Frans. Zelfs bij de Franse dentiste stond ik met mijn mond vol tanden. Het frustreerde ons vaak dat we het niet begrepen en ook dat wij het hun niet konden uitleggen.

Nu is het feit dat we met Engels terecht kunnen een echte verademing. Zelfs mijn vrouw durft nu haar mondje te roeren. Het begon al op de luchthaven bij het autoverhuurbedrijf. De medewerker probeerde ons een duurdere wagen aan te smeren. Ook wilde hij dat we de brandstof voor de auto voor een bepaald bedrag af kochten. Ik kon hem in mijn Engels heel goed duidelijk maken dat we van zijn praktijken niet gediend waren.

We konden maandag aanvankelijk onze bestemming niet vinden, omdat in mijn  Tomtom een onvolledig adres bleek te staan. Een Portugese scooterverhuurster legde me haarfijn uit hoe ik diende te rijden. Wat een genot. Als het een Francaise was geweest, was ik waarschijnlijk nooit op mijn vakantieadres aangekomen 😉.

Op het resort aangekomen spraken we een dame aan om te vragen waar de receptie was. Ik vroeg: ‘Do you speak English?’ en zij antwoordde: ‘A little bit.’ Ook zij kwam uit ONS land. Wij ervaren het als een genot dat we hier kunnen communiceren in het Engels, ook al is het maar ‘a little bit’. 

IMG_1196

FacebookTwitterGoogle+Delen

Comments are closed.