(4210) Einde van het buxus-tijdperk

Photobucket

Ik heb al enkele jaren last van schimmel in mijn buxusplanten.  Deze buxusziekte is zeer hardnekkig en zit / zat alleen nog maar in mijn buxushaag. Ik overweeg om na mijn vakantie de aangetaste haag te verwijderen. Maar tot overmaat van ramp heeft dit voorjaar de buxusmot / de buxusrups toegeslagen in mijn mooie grote buxusstruiken. Enkele struiken zijn al bijna helemaal kaal gevreten. Maandag heb ik een aantal bollen helemaal teruggesnoeid in de hoop dat ik de rupsen en de eitjes daarmee verwijderd heb. Het was een vies karwei met die vieve, vuile, vette rupsen. Ik hoop dat de kale terug gesnoeide struiken weer gaan uitschieten. Het is jammer, want er waren bollen bij van meer dan 1 meter doorsnee en hoogte.

De voor- en achtertuin vertoont nu helaas kale plekken. Het is nu even afwachten wat de sterk terug gesnoeide planten gaan doen. Maar . . . ik heb eventueel al een alternatief. Mocht het niets meer worden met de buxusplanten dan plant ik er een paar Japanse hulstplanten voor in de plaats, de Ilex Creneta, een plant die heel veel lijkt op buxus.

Tja . . . schimmel, rups en mot zorgen voor het einde van het buxus-tijdperk.

IMG_1136

 

FacebookTwitterGoogle+Delen

Comments are closed.